Dezinfecția depozitelor frigorifice și a ambalajelor

În procesul depozitării fructelor un rol extrem de important îl are menținerea igienei în celulele frigorifice și în secțiile de sortare și ambalare. După fiecare sezon în încăperile, unde au fost păstrate fructele, rămân în stare latentă un număr mare de spori ai agenților parogeni, care ulterior, în noul sezon vor ieși din starea latentă și vor provoca pierderi sporite. Deaceea o atenție deosebită trebuie să acordăm menținerii igienei în toate spațiile a fluxului tehnologic a fructelor proaspete.

O soluție eficientă pentru atingerea acestui obiectiv este dezinfectarea spațiilor, utilajelor și a încăperilor cu ajutorul unui produs nou pe piață – acidul hipocloros.

Acidul Hipocloros (HOCl) – este un dezinfectant puternic, din familia clorului, non-toxic, cu o eficiență de 80 de ori mai mare decât celelalte produse clorigene și majoritatea altor dezinfectanți.

Formula HOCL

Dezinfectarea se produce prin nebulizare cu ajutorul utilajelor specializate. Recomandăm efectuarea dezinfectării celulelor frigorifice după terminarea sezonului de păstrare și înaintea sezonului următor de depozitare.

Permite să micșorăm semnificativ apariția și răspândirea bolilor fungice în interiorul celulelor frigorifice în perioada de păstrare a produselor horticole.

Servicii

Organizarea vizitelor de studiu în domeniul creșterii și păstrării fructelor

Pentru a avea succes în businessul horticol nu este întotdeauna nevoie de a inventa bicicleta, ci e mult mai efectiv și econom să înveți...

Diagnostica și prevenirea bolilor fructelor în timpul păstrării

„Depozitul frigorific nu este un sanatoriu” – această afirmație am auzit-o de nenumărate ori de la mulți specialiști din domeniul păstrării fructelor. Și într-adevăr, în...

Consultații în domeniul păstrării și transportătii fructelor

Consultații în alegerea metodei optime de păstrare pentru fiecare fruct În ziua de astăzi tehnologiile se dezvoltă atât de repede, că fermierilor uneori le vine...

Tratarea fructelor pentru prelungirea termenului de păstrare

Tratarea merelor cu 1-MCP ( 1-metilciclopropenă) pentru prelungirea termenului de păstrare și menținere a calității acestora pentru o perioadă de peste 9 luni. Este...