În procesul depozitării fructelor un rol extrem de important îl are menținerea igienei în celulele frigorifice și în secțiile de sortare și ambalare. După fiecare sezon în încăperile, unde au fost păstrate fructele, rămân în stare latentă un număr mare de spori ai agenților parogeni, care ulterior, în noul sezon vor ieși din starea latentă și vor provoca pierderi sporite. Deaceea o atenție deosebită trebuie să acordăm menținerii igienei în toate spațiile a fluxului tehnologic a fructelor proaspete.
O soluție eficientă pentru atingerea acestui obiectiv este dezinfectarea spațiilor, utilajelor și a încăperilor cu ajutorul unui produs nou pe piață – acidul hipocloros.
Acidul Hipocloros (HOCl) – este un dezinfectant puternic, din familia clorului, non-toxic, cu o eficiență de 80 de ori mai mare decât celelalte produse clorigene și majoritatea altor dezinfectanți.
Formula HOCL
Dezinfectarea se produce prin nebulizare cu ajutorul utilajelor specializate. Recomandăm efectuarea dezinfectării celulelor frigorifice după terminarea sezonului de păstrare și înaintea sezonului următor de depozitare.
Permite să micșorăm semnificativ apariția și răspândirea bolilor fungice în interiorul celulelor frigorifice în perioada de păstrare a produselor horticole.