În ziua de astăzi progresul tehnologic este atât de vertiginos în toate domeniile, și domeniul păstrării fructelor nu este o excepție, încât fermierii și operatorii din acest sector deseori sunt în pas cu el. Deaceea noi oferim clienților instruirea persoanelor responsabile de creșterea și păstrarea fructelor din cadrul companiei.
La moment cele mai solicitate cursuri de instruire sunt :
Curățarea pomilor de mere
Se petrece în perioada decembrie-februarie de către specialiști cu experiență practică în domeniu în grupuri sau individual, în livada proprie sau în alte livezi.
Instruirea începe cu explicarea bazelor teoretice, dar accentul se pune pe practică.
Aplicarea îngrășămintelor și a tratamentelor de protecție în perioada de vegetație pentru a spori capacitatea de păstrare a fructelor
Se petrece pe parcursul perioadei de vegetație de către specialiști cu experiență practică în domeniu. Instruirea este axată concret pen livada clientului, conține aspecte teoretice și practice. Nu cuprinde tot domeniul de fertilizare și aplicare a tratamentelor, ci preponderent acele elemente agrotehnice, care vor contribui la păstrarea calității și a diminuării pierderilor fructelor în perioada depozitării.
Aspecte tehnologice a păstrării soiurilor concrete de fructe, legume și pomușoare
Se petrece individual pentru fiecare fermă, ținând cont de asortimentul și cantitatea fructelor, ce urmează a fi păstrate, de capacitatea și dotările depozitului frigorific. Cel mai oportun moment pentru a începe acest curs de instruire este luna august, sau cel târziu cu 2-3 săptămâni înainte de recoltare.
Persoana instruită primește un set de documente (standarde de calitate pentru fructe, instrucțiuni de apreciere a termenului optim de recoltare, protocol pentru fiecare soi aparte de fructe cu indicarea regimelor de păstrare, problemele și bolile posibile, etc.). Pentru întreaga perioada de păstrare clientul este asistat on-line sau off-line cu orice întrebări și probleme, care pot apărea.
La solicitarea clienților se pot oferi alte instruiri, vizite de studiu, stagieri, etc.
care vor contribui la minimalizarea pierderilor și sporirea eficienței businessului și a profitului fermierului.