În ziua de astăzi tehnologiile de păstrare a produselor horticole au avansat foarte mult, însă elementul cheie al procesului de păstrare – frigul – a rămas până în prezent pe locul întâi. Păstrarea la rece a produselor este elementul N1 al fiecărei tehnologii de păstrare, celelalte metode sunt complementare, iar depozitul frigorific rămâne a fi scheletul, pe care se plasează celelate componente.
Și în acest domeniu s-au înregistrat progrese tehnologice enorme, astăzi nu putem vorbi despre un depozit frigorific la general, așa cum nu putem spune că avem un camion, fără a preciza alte detalii. Un depozit frigorific pentru păstrarea merelor va fi foarte diferit de un depozit frigorific pentru cireșe sau afine după dimensiuni, dotări cu utilaj frigorific și infrastructura de sortare și ambalare.
Anume din aceste considerente este crucial să faceți un concept bine chibzuit și calculat al viitorului obiect de la bun început cu ajutorul specialiștilor în domeniu, ținând cont de soiurile de fructe, cantitatea lor, termenul dorit de păstrare și multe alte momente din cadrul fluxului tehnologic. În caz contrar ar putea să vă pomeniți cu un depozit necorespunzător și neeficient pentru businessul dumneavoastră, incapabil să păstreze la maxim calitatea roadei obținute.
Împreună cu partenerii noștri de la SEBECA Engineering vă stăm la dispoziție pentru a vă oferi cea mai bună soluție din domeniu.